Snabbare postorderhantering för leksaksbutiken

Last modified date

Driver du en e-handel med inriktning på leksaker? Då råder det säkert ofta bråda tider i butiken. Leksaker kommer nämligen alltid att vara populärt. På marknaden finns dock mängder av konkurrenter, något som gör att du måste vara bäst på det du gör. I att vara bäst ingår bland annat att ha snabb orderhantering. Visste du att du kan snabba upp din orderhantering avsevärt med en förpackningsmaskin? Här berättar vi hur.

Hur fungerar en förpackningsmaskin?

Som ägare av en e-handel lägger du förmodligen mycket tid på att förpacka dina varor när de ska skickas iväg. Det tar ofta lång tid och är ganska krävande. En förpackningsmaskin gör istället detta automatiskt åt dig. Företaget e.motions har en riktigt smart förpackningsmaskin som kan göra ditt jobb mycket mer effektivt. Den förpackningsmaskin de har använder sig dessutom bara av ett typ av packmaterial, nämligen wellpapp. Det gör att dagarna när du kämpade med kartonger och bubbelplast är räknade. Den ser också till att optimera materialåtgången för just den vara du ska packa, något som gör att det blir mycket lite svinn och att paketet blir miljövänligt. Kanske har du någon gång själv beställt något och fått en jättekartong med en mycket liten vara. Det är väldigt irriterande för den som är konsument. Dels blir paketet otympligt att hämta och dels måste man åka med en stor kartong till återvinningen.

Den typ av förpackningsmaskin som e.motions erbjuder är dessutom smart på andra sätt. Den märker till exempel om en order är felaktig och meddelar det. Det gör att du slipper irriterade kunder som har fått fel varor.

Därför bör du ha en snabb orderhantering

Sedan leksaksjättarna BR och Toys R Us lade ned sin verksamhet i Sverige har det blivit enklare för mindre leksaksbutiker att lyckas. Det innebär dock att det öppnar en hel del butiker av den här typen online hela tiden. Det blir med andra ord en väldigt stor konkurrens. Idag är dessutom kunderna otåliga och vill ha sina ordnar snabbt, gärna på ett miljövänligt sätt. Om du själv ska sitta och packa dina ordnar kommer det att ta längre tid än om du har en förpackningsmaskin till din hjälp. Det innebär att dina leveranstider blir längre, något som kan få kunderna att välja en annan leverantör som levererar snabbare. Du måste med andra ord se förpackningsmaskinen som en investering i din verksamhet snarare än en kostnad. Att kunna erbjuda sina kunder bästa service är idag a och o för att lyckas inom e-handel.

Det är också viktigt för dig själv att slippa det slitsamma arbetet som packning av varor faktiskt är. Att göra samma monotona rörelser varje dag kan på sikt ge olika typer av förslitningsskador. En annan anledning till att det är viktigt att ha smarta logistiska lösningar är att du får mer tid över att lägga på andra delar av din verksamhet, till exempel inköp och marknadsföring. Du har med andra ord allt att vinna på att skaffa en riktigt bra förpackningsmaskin till din verksamhet redan idag.

ivadmin