Begagnad Ipad som leksak åt barnen

Last modified date

De leksaker som en vuxen hade när han eller hon var liten är absolut inte samma sorts leksaker som barn har i dag. Förr var barkbåtar, träbilar och dockor leksaker. Man spenderade sin tid mestadels utomhus. Idag är det dock betydligt vanligare med plastleksaker, tekniska prylar och de flesta barn är hellre inne än ute och leker. Men hur är det med att ge barn dyrare leksaker som Ipads?

Är en Ipad verkligen en leksak?

En Ipad är långt ifrån gratis men en begagnad Ipad 5 kan man komma över till bra pris. Då är Ipaden återställd, reparerad och genomgången. En Ipad kan vara en bra leksak till barnen men som förälder gäller det att hålla koll. Kanske är det klokt att sätta upp regler för hur mycket Ipaden får användas samt till vad.

Fördelar med en surfplatta till barnen

En surfplatta kan användas till mycket. Barnen kan spela lärorika spel, chatta med kompisar, göra skolarbeten men även ta bilder och lära sig olika ord. I många av de lärorika spelen kan barnen lära sig klockan, ta sig igenom olika matteproblem och en hel del annat.

Att köpa en begagnad Ipad

Det kan vara bra att köpa en begagnad men genomgången Ipad till barnen. På den behöver man sedan inte spara några viktiga filer eller bilder, och man kan sätta dit ett extra skyddande fodral. Då är det ingen katastrof om barnet råkar tappa sin Ipad. Har barnet en Ipad från skolan kan man också ta undan den när barnet är hemma, och så får de ha sin egen istället när det inte är läxor som ska göras. Då riskerar man inte att skol-Ipaden går sönder, och man behöver inte heller oroa sig för att barnet kopplar upp främmande enheter mot wifi och liknande.

Ipad eller plastleksaker?

Det finns fördelar och nackdelar med både Ipads och plastleksaker. En Ipad kan barnet i regel har nytta av under längre tid än av en plastleksak. När barnet kommer upp i åldern kan Ipaden sedan användas för sociala medier, eller för att använda olika nöjesappar. Som förälder har man koll på vad barnet gör och man kan lägga in begränsningar för vad barnet kan ladda ner.

En plastleksak är kanske tryggare än en Ipad men slår man ut det på tiden leksaken används kan det i flera fall faktiskt vara billigare att köpa en begagnad Ipad.

ivadmin