Så fixar du ett lyckat barnkalas

Last modified date

Att fira ditt barns födelsedag är något som de många gånger ser fram emot och kommer ihåg för resten av livet. Förutom att de får presenter och nya leksaker är det en rolig dag då de får umgås med sin familj och sina vänner. I det här inlägget kommer du att få några riktlinjer på hur du fixar det bästa barnkalaset.

Fika

Att bjuda på fika på ett barnkalas är en viktig del av eventet. Att fika tillsammans är ett bra sätt att umgås och att få äta något riktigt gott gör att barnen minns dagen bättre. Det finns ett flertal olika saker du kan servera på barnkalaset. Något som är synonymt med barnkalas är tårta. Du kan baka din egna tårta, eller så köper du en från en proffsig tårtmakare som skapar en tårta efter dina önskemål. Om ditt barn exempelvis älskar babblarna kan det vara roligt att ha en Babblarna-tårta på kalaset. Andra exempel på fika är olika kakor, bakelser och glass och något att dricka till det. Exempelvis saft till barnen och kaffe till de vuxna.

Aktiviteter

För att kalaset ska bli en upplevelse barnen sent glömmer ska ni ha roliga aktiviteter på kalaset. Det finns en hel del olika sorters aktiviteter ni skulle kunna ha på kalaset. Några exempel på typiska aktiviteter på barnkalas är hela havet stormar, fiskdamm, sätta svansen på åsnan och andra roliga lekar som är typiskt för barnkalas. På internet finns det massor med bra tips på lekar och andra aktiviteter för barnkalas.

Dekoration

Det går såklart bra att inte dekorera för kalaset. Men för att kalaset ska bli mer minnesvärt och för att ni ska komma i stämning för kalaset kan ni dekorera. Det finns massor med bra dekorationer du kan köpa till kalaset för att göra det där lilla extra för att det ska bli ett mer speciellt tillfälle. Om ni har valt att ha ett tema på kalaset, till exempel babblarna finns det en hel del dekorationer du kan köpa och dekorera det rum där kalaset ska ske. Det finns till exempel servetter, tallrikar, muggar och andra roliga dekorationer. Förutom att du kan köpa dekorationer kan du också skapa dina egna dekorationer. På internet finns det massor med bra tips på hur du kan skapa dina egna kalasdekorationer. Det kan vara roligt att skapa dekorationerna tillsammans med ditt barn.

Inbjudningar

En förutsättning att det ska komma gäster till kalaset är att de blivit inbjudna. Du kan skicka sms till föräldrarna till barnen ditt barn vill bjuda på kalaset. Men det kan också vara en rolig grej att skicka fysiska inbjudningar. Du kan köpa färdiga inbjudningar eller skapa dina egna. På inbjudningen skriver du datum för kalaset och när de senast ska anmäla sig, plats, tid och att de ska meddela eventuella allergier.

Goodiebag

Det har blivit allt vanligare att ge kalasets deltagare goodiebags. Dessa goodiebags kan bestå av godis och enkla leksaker. Till exempel såpbubblor, ritblock och pennor.

ivadmin