Pokémon

Last modified date

Pokémon är namnet på en japansk franchise som är populär bland barn. I det här inlägget får du veta allt om Pokémon.

Vad är Pokémon?

Pokémon är ett japanskt mediafranchise som består av spel, filmer, serier och leksaker för barn och som snabbt blev ett stort fenomen över hela världen. Pokémon utspelar sig i Japan, i en värld där ungdomar kan träna och fånga in monster. I spelen är det du som är tränare och kan träna upp de monster du fångar. I tv-serien och i filmerna får vi följa en grupp ungdomar och deras väg till att bli framgångsrika tränare.

Produkter

När Pokémon lanserades i slutet på 90-talet dröjde det inte länge tills att det spred sig vidare och slog igenom över hela världen, bland annat i Sverige. Eftersom deras främsta målgrupp är barn så finns det en hel del produkter du kan köpa till ett barn som gillar Pokémon. Du kan till exempel köpa Pokemon leksaker som present till ett barn som tycker om Pokémon. Förutom att det finns leksaker finns det allt möjligt du kan tänka dig. Till exempel så kan du klä dig i Pokémon-produkter från topp till tå eller inreda hela ditt hem med Pokémon-inredning. Eftersom Pokémon lanserades på 90-talet har de första fansen hunnit nå vuxen ålder, vilket gör att det även finns kläder och produkter i vuxenstorlek.

Spel

Förutom att du kan se på filmer och tv-serier om Pokémon kan du även spela spel. Från början utvecklades Pokémon som spel till Game Boy, men numera finns det Pokémon-spel till alla konsoler och enheter. År 2016 lanserade de ett spel för smartphones som heter Pokémon GO, vilket gör det möjligt för dig att spela Pokémon var du än befinner dig. I Pokémon GO är det du som är tränaren och för att fånga dina Pokémons behöver du befinna dig utomhus. När spelet först lanserades blev det plötsligt fler barn, ungdomar och vuxna som vistades utomhus eftersom man fångar Pokémons i vår riktiga värld då spelet är platsbaserat. För att spela Pokémon GO behöver du en smartphone och det är helt gratis att spela.

ivadmin