Köpvillkor

Allmänt
Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. Beställare måste vara över 18 år eller inneha målsmans tillstånd för att handla hos Buslabbet, samt vara bosatt och folkbokförd i Sverige.

Betalning
Betalning görs via Payson. Använd Payson för att enkelt och tryggt betala till oss med VISA, MasterCard, internetbank (Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank) eller faktura. Läs mer om Payson här: www.payson.se

Ångerrätt
Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa från den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, gäller ingen ångerrätt.

När du utnyttjat din ångerrätt:
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Garanti
Enligt konsumentköplagen har du rätt att reklamera en produkt som går sönder på grund av fabrikationsfel eller andra brister som produkten hade vid köptillfället. Garantin gäller inte om du vanvårdat varan eller använt den på fel sätt.

Leveranser
Leveranstiden anges i kundvagnen under respektive fraktsätt. Om en vara har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive vara.
Vi reserverar oss mot slutförsäljning och lagersaldofel.

Ej uthämtade paket
Har du valt PostNord eller DHL servicepoint som fraktsätt, så finns dina varor kvar på posten under fyra veckor. Ej hämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 200:-

Returer
Vid retur, kontakta alltid oss i förväg. Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

Återbetalningsskyldighet:

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror om det gäller ett reklamationsärende.

Tvist

Vid en eventuell tvist har vi som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Se även konsumentverket och distansavtalslagen.